Čo s použitými olejmi a tukmi z kuchyne?
Olej musí byť v uzavretej plastovej fľaši, aby nedochádzalo k nechcenému znečisteniu priestranstiev.
Mimo pravidelných pondelkových zberov, môžete tiež využiť žltú označenú nádobu umiestnenú pri garáži zdravotného strediska.
AKÝ TYP OLEJOV A TUKOV SA ZBIERA?
- použité jedlé oleje a tuky z domácností, ktoré zostávajú ako odpad po príprave jedál,
- na zber sú vhodné všetky typy rastlinných olejov (repkový, slnečnicový, olivový a pod.) a živočíšnych tukov (maslo, masť, výpek),
- oleje musia byť zbavené tuhých nečistôt – zvyškov jedál, preto je vhodné ich precediť cez sitko,
- do zbernej nádoby môžete dať precedené oleje a tuky z akéhokoľvek jedla, napríklad oleje zo šalátov, olej z konzervovaných potravín, pevné tuky ako maslo a masť, olej z vyprážania a fritovania, atď.
Dátum poslednej aktualizácie: 12. 3. 2023 8:11